Šperky Pandora: Čím vynikají a jak ověřit jejich pravost?

Rady a tipy |

Zjistěte více o tom, v čem jsou šperky Pandora jedinečné a jak jednoduše ověřit jejich pravost.

web_q224-may-editorial-newin-some-ig-grid-21c.02.png

Šperky Pandora: V čem jsou jedinečné a jak ověřit jejich pravost?

Jsou zlaté, stříbrné, platinové, a hlavně jedinečné. Šperky Pandora si našly cestu do srdcí i těch nejnáročnějších zákazníků. Zjistěte, v čem jsou jednotlivé modely tak unikátní, jak ověřit jejich pravost nebo jak je udržet hezky zářivé po dlouhá léta.

 

Málokdo ví, že dánská značka Pandora vznikla jako malý rodinný podnik už v roce 1982. První velký milník ji čekal o 8 let později, kdy na trh uvedla vlastní náramek z kolekce Moments, což spustilo celosvětovou vlnu popularity. Netrvalo dlouho a Pandora se z Dánska dostala do USA, Austrálie a dalších zemí Evropy.

Prvotřídní materiály, ruční zpracování a smysl pro detail

I když od jejího založení uběhlo přes 40 let, hodnoty a přístup Pandory se nezměnily. Zákazníci si šperky Pandora oblíbili díky vynikající kvalitě a jedinečným motivům. Každý z nich je vyrobený ručně a designéři si dávají záležet, aby na něm vynikl každý drobný detail.

 

Pro jejich výrobu se používají jen ty nejkvalitnější materiály ekologického původu. Jedná se například o sterlingové stříbro (92,5% čisté stříbro), ryzí 14karátové zlato nebo směs kovů se speciální povrchovou úpravou (14karátové růžové/žluté zlato).

 

Z drahých kamenů nabídce kraluje především křišťálkubická zirkonie, nicméně vás jistě okouzlí také muránské sklo, tygří oko nebo syntetický opál. Pro milovnice perel jsou v nabídce modely se sladkovodní perlou a pro nadšené třpytivou klasikou naopak sety s diamantem.

Jak poznat pravost šperků Pandora?

Jsme autorizovaným partnerem Pandory a za původ šperků 100% ručíme. Potvrzuje to i naše registrace u puncovního úřadu pro kontrolní nákupy, díky níž si pravost produktů můžete jednoduše ověřit.

 

Každý z produktů Pandora má na sobě konvenční puncovní značky, které najdete v tabulce níže. Hned vedle označení ryzosti najdete na špercích také ochrannou známku s písmeny ALE a to podle zakladatele Pandory Algota Enevoldsena. K vašemu nákupu vám dáme i certifikát „osvědčení o pravosti“ obsahující číslo prodejního dokladu.

Jak pečovat o šperky Pandora?

  • Aby vám nakoupené náramky, prstýnky a náhrdelníky vydržely co nejdéle čisté a zářivé, poradíme vám, jak se o ně správně starat. Stejně jako u jiných šperků ze vzácných kovů doporučujeme vyvarovat se kontaktu s vodou a chemickými látkami (např. parfémy, chlór, lak na vlasy a jiné). Pokud je delší dobu nenosíte, uložte je do šperkovnice, aby se na ně neprášilo a nesvítilo na ně slunce.

 

V případě potřeby si je můžete i sami vyčistit ať už pomocí lešticího hadříku, nebo jemného kartáčku a mýdlové vody. Pokud si na odolnější nečistoty netroufáte, můžete šperky donést na prodejny Pandora, kde provedou profesionální čištění zcela zdarma.

Jak vybrat správnou velikost?

Na konec přidáváme i základní informace o tom, jak vybrat velikost náramku nebo prstenu. Právě pro tyto účely jsme připravili speciální návod, v němž se například dozvíte, jak si správně změřit obvod zápěstí či prstu nebo jak určit velikost náramků v případě, že na ně chcete přidat naše přívěsky.

https://www.milagro.cz/jak-urcit-velikost/naramek